Koło kulinarne
Na spotkaniach koła kulinarnego praca wre nieprzerwanie. Koniec roku to był dla nas gorący czas. Specjalnie upieczone i pięknie ozdobione pierniki i muffiny sprzedawaliśmy na kiermaszu w naszej szkole. Wypieki cieszyły się dużym powodzeniem. Zgromadzone dzięki temu fundusze dały nam możliwość doposażania kuchni w sali 309A. Nowy rok kalendarzowy rozpoczęliśmy od nauki robienia rogalików. Według upodobań faszerowaliśmy je marmoladą, serem na słodko lub nutellą. Nie zapomnieliśmy także o „tłustym czwartku”. Z tej przyczyny smażyliśmy pyszne mini pączusie. Odpoczynkiem od słodkości były kolorowe i pożywne zapiekanki lub pizzerinki, które przygotowaliśmy na kolejnych zajęciach. Aktualnie witamy wiosnę wypiekając kruche ciasteczka, które zachwycają swoim smakiem i zapachem. A w planach mamy wielkanocne baby. Zgodzą się chyba wszyscy członkowie koła, że jest to pyszna zabawa.
Agnieszka Sułkowska – Krzyżanowska
Marta Twardowska