Kolorowe kanapki
Uczniowie kl. III c przez kilka kolejnych dni realizowali blok tematyczny ,,Zdrowie odżywianie’’.
Wiedzę nabytą podczas lekcji przełożyli na tworzenie kolorowych i smacznych kanapek. Talenty kulinarne i artystyczne uczniów można było zauważyć już po kilku minutach pracy. Wszyscy samodzielnie smarowali pieczywo masłem, a następnie z zaangażowaniem dobierali składniki tak, aby każda kanapka wyglądała wyjątkowo. Na stolikach nie zabrakło pomidorów, rzodkiewek, ogórków, szczypiorku, sałaty, papryki, sera i innych pełnowartościowych produktów.
To była bardzo ciekawa i pouczająca lekcja. Wniosła wiele dobrego do świadomości młodych ludzi, którzy powinni wybierać zdrową żywność spośród wielu niewłaściwych produktów, jak również dużo pozytywnych wrażeń i emocji. Warto organizować tego typu zajęcia, ponieważ utrwalają zdrowe nawyki żywieniowe u dzieci.
wych. Małgorzata Wieczorek