Koło kulinarne

25 marca 2019

Na spotkaniach koła kulinarnego praca wre nieprzerwanie. Koniec roku to był dla nas gorący czas.  Specjalnie upieczone i pięknie ozdobione pierniki i muffiny sprzedawaliśmy na kiermaszu w naszej szkole.  Wypieki cieszyły się dużym powodzeniem. Zgromadzone dzięki temu fundusze  dały  nam możliwość doposażania kuchni w sali 309A. Nowy rok kalendarzowy rozpoczęliśmy od nauki robienia rogalików. Według upodobań faszerowaliśmy je marmoladą, serem na słodko lub nutellą. Nie zapomnieliśmy także o „tłustym czwartku”.    Z tej przyczyny smażyliśmy pyszne mini pączusie.  Odpoczynkiem  od słodkości były kolorowe i pożywne zapiekanki lub pizzerinki, które przygotowaliśmy na kolejnych zajęciach.  Aktualnie witamy wiosnę wypiekając kruche ciasteczka, które zachwycają swoim smakiem    i zapachem. A w planach mamy wielkanocne baby.  Zgodzą się chyba wszyscy członkowie koła, że jest to pyszna zabawa.

Agnieszka Sułkowska – Krzyżanowska

Marta Twardowska

 

Samorząd Uczniowski

Gazetka Szkolna

Matematyka bez granic

SOS Siatkarski Ośrodek Szkolny

Certyfikaty

Alarm Smogowy